Сайт директора КЗ "СЗШ № 23" 
м. Кам'янське

Вівторок, 21.05.2024, 17:58

Вітаю Вас Гість | RSS | Головна | | Реєстрація | Вхід

Головна » Архів матеріалів

5 листопада 2014 р. на базі  середньої загальноосвітньої школа № 23 відбувся семінар - практикум для вчителів географії та економіки загальноосвітніх навчальних закладів м. Дніпродзержинська за участю керівника міської методичної служби  управління освіти і науки міської ради Ващенко Валентини Андріївни. Тема семінару «Створення інноваційної педагогічної системи формування навчальних компетенцій учнів».

 В ході семінару Ващенко Валентина Андріївна окреслила реалії та перспективи розвитку освіти в навчальних закладах м. Дніпродзержинська.

Директор школи Школяр Любов Андріївна презентувала досвід роботи на тему «Сучасні стратегії розвитку педагогічного потенціалу в системі освітнього закладу».

З шляхами формування навчальних компетенцій учнів під час навчально-виховного процесу учасників семінару ознайомила Єлагіна Тетяна Олексіївна, заступник директор з навчально-виховної роботи.

Бень Марія Ярославівна, вчитель географії,  цікаво і змістовно представила практичний досвід «Активізація пізнавальної діяльності на уроках географії шляхом впровадження інноваційних технологій».

Категорія: Шкільні новини | Переглядів: 410 | Додав: shkolyar | Дата: 19.11.2014 | Коментарі (0)

У 1997 році був заснований День української писемності та мови. Відповідний указ підписав тоді президент Леонід Кучма. Це свято було засноване на честь літописця Нестора, якого возвели в ранг преподобного. Він був послідовником знаменитих Кирила та Мефодія — творців слов'янської писемності.

Сьогодні українські вчені вважають, що Нестор Літописець став прабатьком української писемної мови. Існують версії, що раніше на території України застосовували декілька видів писемності. Деякі з них використовували грецьку абетку або латиницю. Сучасний алфавіт української мови в основному складається з аналогів грецьких літер та декількох слов'янських знаків, однак раніше, крім кирилиці, використовувалася так звана глаголиця. Але її, очевидно, знали не всі, оскільки до наших часів дійшов лише один зразок такого письма.

В цей день традиційно проводяться різноманітні заходи в школах та вузах. Всі вони присвячені темі писемності та грамотності. У цей день зазвичай пишуть диктанти, проводять тематичні вікторини та олімпіади з української мови.

Переглядів: 372 | Додав: shkolyar | Дата: 09.11.2014 | Коментарі (0)

Школам и вузам готовят масштабное реформирование. Эксперты советуют украинским школьникам учиться 12 летФото: dif.org.uaШколам и вузам готовят масштабное реформирование. Эксперты советуют украинским школьникам учиться 12 лет

Інтерв'ью заступника Міністра освіти і науки Павла Полянського Інтернет-виданню "Апостроф", 6 листопада 2014 року

Сегодня чиновники и независимые эксперты представят концепцию развития образования и науки до 2025 года. В частности, разработчики предлагают вернуть 12-летнее обучение в школе, использовать внешнее независимое тестирование (ВНО) уже во время обучения в школе и внедрить «образовательный паспорт» для ребенка. В вузах треть преподавателей будут иностранцами, а получать профессии студенты смогут только по перечню, который состоит максимум из 80 специальностей. Самим преподавателям обещают установить годовую зарплату на уровне $16 тыс., а премии и надбавки к окладу учителей будут зависеть от успеваемости их учеников.

Переглядів: 391 | Додав: shkolyar | Дата: 08.11.2014 | Коментарі (0)

Навчальні заклади атестуватимуть по-новому

Завданням атестації стане встановлення відповідності діяльності закладу державній освітній політиці

Міністерством освіти і науки розроблено новий проект Порядку державної атестації дошкільних, загальноосвітніх, позашкільних навчальних закладів, яким буде встановлено основні завдання і умови проведення атестації навчальних закладів.

Документом встановлено, що державна атестація є основною формою державного контролю за діяльністю навчальних закладів незалежно від їх підпорядкування, типу та форм власності.
Категорія: Новини освіти | Переглядів: 387 | Додав: shkolyar | Дата: 08.11.2014 | Коментарі (0)

Проект Концепції розвитку освіти до 2025 року

Документом запропоновано п’ять напрямів реформування галузі впродовж 10 років

 

Міністерством освіти і науки презентовано проект Концепції розвитку освіти на період 2015-2025 років. Документ буде схвалений після процедури громадського обговорення.

Проект концепції підготовлено Стратегічною дорадчою групою "Освіта" для надання консультативної та експертної підтримки Міністерству освіти і науки у розробці Дорожньої карти освітньої реформи.

Категорія: Новини освіти | Переглядів: 439 | Додав: shkolyar | Дата: 08.11.2014 | Коментарі (0)

     Від щирого серця вітаємо вас із професійним святом, яке з любов’ю називають Днем учителя!
     Ваша професія – найблагородніша серед інших, вона об’єднує людей щирих помислів, сердець, почуттів і навіть самопожертви. Ви прищеплюєте своїм вихованцям любов до знань, сієте в їх серцях зерно прекрасного, світлого, вічного, відкриваєте складний духовний світ буття, даєте мудрі поради, які відтак для багатьох стають життєвим кредитом.
     Знаємо, що кожен, хто обирає педагогічний фах, бере на себе відповідальність за тих, кого вчить і виховує, разом з тим відповідає за самого себе, свою професійну підготовку, своє право носити таке високе й почесне звання. В умовах суперечливого сьогодення все це здається непросто. Та радує те, що, незважаючи ні на що, свій обов’язок ви виконуєте гідно, завжди були і залишаєтесь головним світочем у всебічному житті дитини, даруючи їй тепло свого серця, скарби своїх знань.
     Низький уклін вам, дорогі педагоги, за професіоналізм, витримку, терпіння, за любов до обраної справи, самовідданість і багатство душі.
     Хай засіяна невтомною працею освітянська нива урожаїть новими талантами, яскравими особистостями та визначними перемогами й здобутками в житті, а слово вчителя буде завжди святим і чистим на землі.
     Бажаємо вам міцного здоров’я, щирої радості, безхмарних благословенних днів, творчої наснаги, нових педагогічних звершень заради рідного краю та незалежної України!

Любов Андріївна Школяр, директор школи

Олександр Олександрович Пащенко, голова батьківської ради

Переглядів: 294 | Додав: shkolyar | Дата: 03.10.2014 | Коментарі (0)

Уперше за всю освітню історію України цьогоріч розроблено електронний репозитарій http://ua.lokando.com/start.php, який дозволяє вчителям самостійно обирати підручники для навчання. Станом на сьогодні вчителі вже можуть проглядати і залучати до навчання 245 електронних версій підручників, серед яких - 48 нових підручників для 6 класу. На початку вересня в репозитарії очікуються всі підручники для 1, 2, 3, 5 і 6 класів.  

Саме цей портал буде платформою і для проведення нового конкурсу з відбору підручників для 4 і 7 класів. Як зауважив заступник Міністра освіти і науки Павло Полянський на Колегії МОН 22 серпня: «Тепер роль тендерних комітетів і конкурсних комісій виконуватимуть вчителі. Адже електронний репозитарій дозволить вчителеві проглянути кожен конкурсний підручник, оцінити його якість та самостійно обрати для навчання той, який на його думку є найкращим. І цей результат ніхто не зможе змінити».

Сьогодні кожен користувач може ознайомитися з покроковою інструкцією, як користуватися депозитарієм http://ua.lokando.com/portal/main.php?todo=showObjDataInDiv#objid=102435&type=objectdetail , а також «Як зареєструватися на сайті репозитарію» http://ua.lokando.com/portal/main.php?todo=showObjDataInDiv#objid=102435&type=objectdetail. Адже зареєстровані користувачі матимуть доступ не тільки до електронних версій підручників, а й різноманітного навчального матеріалу (аудіозаписи, ілюстрації, тести, конспекти уроків тощо), що також можуть використовувати у процесі навчання.

Переглядів: 491 | Додав: shkolyar | Дата: 01.09.2014 | Коментарі (0)

Щиро вітаємо з Днем знань - справжнім всенародним святом мудрості, доброти і людяності.

Цей день завжди особливо урочистий і хвилюючий, адже саме з нього починається незвіданий, цікавий і, водночас, нелегкий шлях до пізнання, до нових звершень, до самостійного життя.

Бажаємо усім школярам на цьому шляху підкорити нові вершини знань, зустріти добрих і надійних друзів та досягти омріяної мети. Переконані, ваші здібності, наполегливість стануть запорукою визначних успіхів у дорослому житті, а сприятимуть цьому - високі стандарти української освіти, рівні можливості в її здобутті для кожної дитини.

Найщиріші слова подяки - вчителям, які щедро діляться своїми знаннями, плекають справжніх патріотів нашої держави. Їх мудрість і великодушність залишається з вихованцями на все життя.

Нехай цьогорічний першовересень буде сонячним, несе добрий настрій у кожну школу, кожну родину!

Зі святом, дорогі друзі! Щасти Вам!

Переглядів: 368 | Додав: shkolyar | Дата: 01.09.2014 | Коментарі (0)

День незалежності України

«Любіть Україну у сні й наяву,
вишневу свою Україну, 
красу її вічно живу і нову 
і мову її солов'їну»

— В. Сосюра

24 серпня — це День незалежності України. Це свято передає дух патріотизму та гордості за свою націю, яка, пройшовши серйозні випробування, створила свою незалежну державу. Поступово країна стала частиною європейської спільноти й рівноправним членом міжнародних організацій.

День незалежності України

Переглядів: 371 | Додав: shkolyar | Дата: 24.08.2014 | Коментарі (0)

День Державного Прапора України

«Дзвін щабель, пісні, походи, 
воля соколина, 
тихі зорі, ясні води — 
моя Україна»

— В. Сосюра

23 серпня відзначається День Державного Прапора України. Це свято з'явилося завдяки підписанню в 2004 році відповідного президентського указу. У той час главою держави в Україну був Леонід Кучма. До 2004 року День українського прапора відзначали тільки в Києві у вигляді муніципального свята.

Символ державності України — прапор — докладно описаний в Конституції країни. Після проголошення незалежності держави прапором України називають полотно з двох рівновеликих частин синього і жовтого кольору. При цьому співвідношення ширини полотна до його довжини — 2:3. Такі стандарти закріплені конституційно.

Переглядів: 425 | Додав: shkolyar | Дата: 22.08.2014 | Коментарі (0)

« 1 2 ... 5 6 7 8 9 10 »

Форма входу

Пошук

Наше опитування

Оцініть мій сайт
Всього відповідей: 24

Міні-чат


Друзі сайту





Тесторіум

Статистика


Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0